Aida Pjanic CV – Spletne strani in internet marketing v podjetju Balavto d.o.o

Podjetje Balavto d.o.o. se ukvarja s prodajo gradbene mehanizacije in pripadajoče opreme ter proizvodnjo priključkov za stroje. V Sloveniji je zastopnik za Volvo gradbeno mehanizacijo.
Pri izdelavi celotne marketing strategije za podjetje Balavto d.o.o. s ciljem preboja na tuja tržišča, eno izmed področij, ki jim je bilo potrebno posvetiti posebno pozornost so spletne strani podjetja. V začetni fazi postavljanja strani, sem naredila vsebinsko strukturo, prilagojeno različnim geografskim področjem (spletne strani v različnih jezikih). Vse spletne strani sem nato urejala in vsebino prilagajala marketinškim načrtom izdelanim za posamezno geografsko področje. Pri urejanju sem upoštevala pravila SEO in spremljala Google Analytics. Za doseganje zastavljenih promocijskih in prodajnih ciljev in v skladu z marketinškim planom, sem uporabljala tudi Google AdWords.

Zahvaljujoč strateškem marketingu (ki poleg spletnih strani vsebuje tudi številne druge kanale za promocijo na internetu: oglaševanje na ustreznih portalih in oglasnikih, PR članki, Bannerji, Facebook, Youtube, e.mailing…), Balavto d.o.o. Ajdovščina je svojo prodajo gradbene mehanizacije v zadnjih letih razširil dobesedno po celem svetu, v regiji pa je postal vodilni prodajalec gradbenih strojev.  Spletna stran podjetja www.balavto.si